Acaba de ser creada i el seu president és Juan Manuel Ordinas (foto), que indica que els interessos dels petits hotelers són diferents als dels grans establiments. L’Associació està enquadrada en la patronal Pimem (Petita i Mitjana Empresa de Mallorca).

Segons Juan Manuel Ordinas, els petits hotelers de Mallorca tenen una facturació d’uns 90 milions d’euros a l’any, amb una despesa dels clients de 160 milions. Generen uns 3.500 llocs de treball i molta ocupació indirecta. Són hotels familiars i que s’allunyen del tot inclòs. Els clients són molt variats però estan fidelitzats, internet permet rebre turistes de tot el món.

Juan Manuel Ordinas assegura que, del nombre total d’hotels de Mallorca, tan sols 281 establiments són els que representen a la pime hotelera: hotels de 70 habitacions i 150 places de mitjana que reuneixen “a més de 2 milions de turistes l’any (el 14% del nombre total de turistes que visiten l’illa).

L’Associació neix per defensar els interessos dels petits i mitjans hotelers de l’illa. El seu propòsit no és generar cap tipus de conflicte en el sector, sinó convertir-se en una plataforma “amb la que es tingui en compte l’opinió de les pimes hoteleres”.

http://www.pimem.es/