Les actuacions mediambientals i de responsabilitat social corporativa són una realitat en molts hotels: per exemple, Paradores no tindrà plàstics d’un sol ús; i els dos hotels urbans de Princess a Barcelona disposaran d’aigua solidària.

Paradors de Turisme elimina plàstics d’un sol ús dels seus allotjaments. Ha començat amb el repartiment d’ampolles de vidre per a l’aigua entre els seus empleats: a les oficines centrals de la companyia les ampolles de vidre substitueixen ja a les de plàstic. La cadena s’ha compromès a que des d’aquest estiu totes les seves habitacions estiguin lliures del plàstic d’un sol ús. També ha decidit que  a les oficines centrals les màquines expenedores deixin de dispensar aigua i s’instal·laran més fonts.

L’eliminació de les ampolles de plàstic s’anirà estenent progressivament als establiments de la xarxa. Aquesta mesura evitarà el consum de mig milió d’envasos de plàstic. A més, suprimir els ‘amenities’ de plàstic d’un sol ús permetrà reduir 18 tones d’aquest material i només es faran servir recipients d’un sol ús de material reciclable. La cadena es compromet a que les seves habitacions siguin 100% lliures de plàstic aquest estiu. Paradores va complir 90 anys el 2018 i compta actualment amb 97 establiments.

L’aigua i Princess a Barcelona

Per la seva banda, els hotels de Barcelona Negresco Princess i Barcelona Princess s’han unit a una iniciativa d’aigua solidària, dins del seu Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) Princess & You. Laura Fernández (a la foto), responsable d’RSC dels dos establiments, indica que a la recerca de minimitzar l’impacte ambiental i tenir una actuació responsable, “hem decidit sumar-nos a promocionar l’accés a l’aigua potable en països en vies de desenvolupament”.

“Beure aigua pot semblar el més normal del món, però en el nostre planeta hi ha persones que han de caminar fins a sis hores cada dia per aconseguir un got d’aigua en deplorables condicions de salubritat. Gràcies a aquesta iniciativa, quan una persona beu aigua aquí, una altra persona també ho pot fer en un altre lloc del món “.

https://www.parador.es/

https://www.hotelnegrescoprincess.com/

https://hotelbarcelonaprincess.com/