Queden lluny aquells anys en que els parcs infantils oferien poc més que uns tobogans i gronxadors. Els moderns espais de lleure per als nens estimulen la seva imaginació, desenvolupen la motricitat i proposen múltiples opcions de joc amb elements de mil i una formes i colors. Per a un hotel amb clientela familiar, el parc infantil és una instal·lació clau.

Un dels fabricants de parcs infantils capdavanter amb les seves propostes és l’empresa HAGS. Els seus Imagination Playground són ideals per al club infantil d’un hotel perquè es poden usar tant en interiors com en exteriors. Dissenyats per l’arquitecte David Rockwell, fomenten en els nens el joc lliure i no estructurat, que segons els experts és fonamental per al seu desenvolupament intel·lectual, social, físic i emocional. Permeten transformar un espai en un lloc de joc interactiu i es basen en un kit de peces soltes que convida els nens a dissenyar i construir tota mena de coses (blocs d’espuma gegants, matalassos petits, vagons, edificis, caixes). Són elements amb infinitat de possibilitats perquè els nens potenciïn la seva creativitat.

Fomentant la fantasia dels nens

Els Imagination Playground són parcs únics, en que tot pot ser inventat. Es basen en elements tous d’espuma de diferents formes, fàcils d’emmagatzemar i transportar gràcies a uns carros amb rodes. Fomenten la fantasia dels nens i també la cooperació i resolució de problemes a través del joc. Ofereixen una gran varietat de patrons de jocs, des de jocs de construcció fins a d’altres més imaginatius. Promouen la comunicació i col·laboració entre nens de diferents edats i cada kit té capacitat per a 20 nens jugant alhora. No requereixen instal·lació i poden convertir en zona de joc qualsevol espai.

Els jocs infantils tradicionals són instal·lacions fixes centrades en el desenvolupament motor dels nens. En canvi, Imagination Playground és un escenari variable que estimula la creativitat dels menuts, permetent-los crear els seus propis espais de joc. Tot i que no requereix més elements per gaudir-ne, també pot ser utilitzat juntament amb altres jocs tradicionals. Els blocs estan fets d’espuma de poliuretà reticulat i són suaus, lleugers, biodegradables i resistents a l’aigua, el sol, la humitat, el calor, la corrosió i els microorganismes. Duren molt temps, però un cop acabada la seva vida útil poden anar a un abocador o bé ser retornats al fabricant per al seu reciclatge.

Els blocs de l’Imagination Playgroung no són tòxics, resisteixen fongs i gèrmens i resulten plenament segurs per als nens. Tenen un enllaç molecular per unir l’espuma que impedeix la propagació del foc i disposen del Certificat Mundial de Seguretat i Qualitat (ASTM) i del certificat que garanteix que el producte acompleix la normativa existent sobre productes dissenyats i comercialitzats per a nens (CPSC). Es poden rentar fàcilment amb aigua i sabó i es presenten en color blau, només en aquest color, per facilitar el joc imaginatiu sense distraccions o competències entre colors. Imagination Playground es comercialitzat per l’empresa HAGS.

www.hags.es

Espais de joc i aventura per a les famílies

L’evolució dels parcs infantils també queda palesa en propostes d’innovadores activitats recreatives com les que ofereix l’empresa CREAJEU. Poder gaudir d’experiències innovadores més enllà de la pernoctació s’ha convertit en un factor clau a l’hora de contractar una estada de vacances en un hotel. Disposar d’infraestructures recreatives en el propi establiment és un element rellevant d’atracció i fidelització, més encara si permeten practicar activitats esportives i de lleure actiu. Els espais de joc, aventura i esport de CREAJEU permeten als clients descobrir noves sensacions lúdiques, ampliar els temps de permanència a l’hotel i compartir temps de qualitat en família amb activitats no habituals en els llocs de residència, generalment urbans.

Pensats tant pels nens com per a joves i famílies, la seva instal·lació no requereix d’obres i són d’accés lliure i autònom. Des de CREAJEU, com a creadors i fabricants, es dissenyen propostes exclusives que integren elements com circuits d’aventura, d’entrenament, de Jump Rooms i tirolines que s’adapten a les característiques pròpies de cada espai, són desplaçables i poden ser instal·lades tant en “indoor” com en “outdoor”. Es pot visitar el canal CREAJEU SL a YouTube per trencar junts la rutina.

www.creajeu.com

Zones infantils de joc

Donar entreteniment als nens és molt important per als hotels amb clientela familiar i, per a això, cal oferir-los zones de joc. El Grup MultiDidácticos proposa crear espais amb jocs de base educativa i no violenta, fabricats amb materials ecològics i respectuosos amb el medi ambient, que a més passen estrictes controls de qualitat. L’empresa té capacitat per dissenyar espais personalitzats adaptats a una imatge corporativa concreta. A més, ofereix una línia de mobiliari infantil i lúdic apta per a l’ús dels més petits i que complementa les àrees de joc.

www.grupomultididacticos.com

www.puntosdejuego.com