En la seva cinquena edició, la Jornada Anual de Magma HC va congregar a directius i empresaris del sector hoteler a l’Hotel Barcelona Princess, col·laborador de l’esdeveniment. La trobada va comptar també amb el patrocini de Sercotel, dins el programa d’activitats del seu 25 aniversari com a companyia.

La Jornada es va articular al voltant d’un programa de conferències i taules rodones en què es van analitzar aspectes globals i estadístiques del mercat hoteler. Un dels plats forts del programa va ser l’entrevista que va realitzar la redactora d’Expansión, Marisa Anglés, a la presidenta de Sercotel, Marisol Turró, i José Rodríguez, CFO de Grup Corporatiu Landon, principal accionista de Sercotel, en la que es van explicar les directrius del pla estratègic de la companyia.

Un altre dels aspectes que es van analitzar a la Jornada va ser el paper de l’asset manager, que va ser presentat per Magma HC. L’evolució cap a un mercat en el qual cada vegada se separen millor les figures de propietari i gestor fa que aquesta figura cobri cada cop més importància.

Tot i que fa 10 anys era un perfil gairebé desconegut per a la indústria, a hores d’ara la funció de l’asset manager s’ha convertit en un element gairebé imprescindible per a la gestió d’actius hotelers des del punt de vista de l’inversor o propietari de l’actiu que desitja maximitzar la seva operació a través d’un correcte seguiment de cada un dels elements que influeixen en la rendibilitat d’un actiu hoteler. La negociació transparent a banda i banda és un dels valor que aporta aquest perfil a una organització hotelera, un paper gairebé d’arbitratge que ajuda a situar les expectatives de cadascú en un escenari realista gràcies al coneixement que té del mercat i del propi establiment.

La Jornada va concloure amb dues taules rodones en què es van discutir nous models de producte d’allotjament com a fruit del canvi en el perfil de la demanda i, de l’altra, els segments de mercat en què hi ha perspectives de creixement a Espanya en els pròxims anys .

Es pot consultar la informació completa sobre la Jornada al següent enllaç:

http://www.magmahc.com/blog/jornadamagmahc18/