Un dels hotels més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, l’Alexandra Hotel Curio Collection by Hilton, ha reformat 23 habitacions amb un cuidat interiorisme que combina peces de disseny contemporani amb detalls modernistes.

El projecte de reforma porta la signatura de l’estudi Borrell Jover i s’ha materialitzat a la cinquena planta de l’hotel, que inclou 14 habitacions a l’edifici actual del carrer Mallorca i 9 a l’edifici contigu de la Rambla Catalunya, un immoble amb els acabats característics de les finques règies de la Barcelona de principis del segle XX. L’ampliació de l’Alexandra sobre la finca contigua ha preservat els seus elements modernistes, combinant-los amb un disseny contemporani.

La propietat de l’hotel, donant suport a les causes socials, ha fet participar en la reforma a l’empresa Philarthropic, consultoria d’art compromesa amb l’impacte social, que ha creat el projecte Searching per a les  noves habitacions. En elles, l‘art evoca records de la memòria col·lectiva familiar a través d’imatges del Mediterrani, que actuen com a finestres imaginàries al mar. Les fotografies, de Verónica Escudero, tenen valor estètic en sí mateixes i a més formen part d’una campanya de responsabilitat social coordinada per l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac.  

www.hotel-alexandra.com

www.curiocollection.com