Nati Gancedo Puig de la Bellacasa, directora de vendes dels editors tèxtils Gancedo, escriu per HOTELREPORT el següent article. En el recent interihotel va dirigir un taller titulat “L’ABC de la decoració tèxtil” (foto).

En els últims anys, a Gancedo venim observant la tendència que, als hotels, cada vegada es dóna més protagonisme a l’interiorisme i la decoració dels espais, especialment a les zones comunes. Això respon a l’exigència dels clients, que busquen viure experiències memorables en els establiments, ja no van només a dormir sinó a recrear-se amb els espais i el disseny, inspiradors i “instagrameables”, tant al restaurant com al hall, al bar, a la piscina … A tots aquells espais en què poden sentir-se protagonistes, viure una història i donar curs a la seva imaginació, busquen llocs aspiracionals per després compartir-lo amb tots els seus seguidors en xarxes socials.

En aquest sentit, creiem que es va a donar molt més protagonisme a el tèxtil, perquè et permet crear un “interiorisme dinàmic”, que transmet més sensacions a un menor cost. Perquè una tela, un paper, una catifa o unes cortines ho canvien tot, sense necessitat d’executar grans obres ni haver de tancar habitacions, amb la pèrdua d’ingressos que això suposa. Perquè aquests materials permeten mostrar tendències, disseny actual, inspirar a qui en última instància viu aquests espais: el client.

És molt més fàcil canviar el teixit que la decoració, però si canvies el teixit, canvies la decoració. I no oblidem que un bon projecte es pot destrossar per una mala elecció de tèxtil. Una altra de les tendències que observem és la del “bespoke”, la personalització, les opcions fetes a mida.

D’altra banda, en la mateixa línia de crear atmosferes acollidores i agradables en què viure experiències, creiem que és molt important aprofitar la capacitat que té el tèxtil d’absorbir els sorolls, especialment en els restaurants i llocs concorreguts. D’aquesta manera observem que molts llocs estan recuperant l’entelat de parets, l’ús de cortines i fins i tot utilitzant tèxtils acústics en llocs com els sostres, per exemple.

Nati Gancedo
Directora de Vendes
GANCEDO
https://gancedo.com/