Hi ha molts hotels rurals a Catalunya. Però en concret, Blau Verd Hotels agrupa a 14 establiments de caràcter familiar i de prestigi, al Pirineu de Girona i Lleida (Ripollès i Cerdanya), Alt Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa, Osona, Alt Urgell i Bages.

Els hotels es caracteritzen per un ambient familiar, la qualitat dels serveis, una ubicació en entorns altament atractius. Són propostes que busquen experiències diferents, productes alternatius al sol i platja, com el senderisme, el cicloturisme, la gastronomia, la cultura o l’esquí, aire pur, excursions pel bosc, vistes, picnics al costat d’un riu, buscar cargols, recollir flors.

Per a una escapada en família a la muntanya hi ha hotels adequats a la Cerdanya, la Garrotxa, la Vall de Camprodon i la Vall de Núria.

O bé pedalar dels Pirineus a la Costa Brava. D’Olot a Sant Feliu de Guíxols, passant per Girona. Fer la Ruta del Carrilet de les Vies Verdes de Girona permet descobrir paisatges de la província de Girona sense presses. Són prop de 100 km de via verda que pot fer-se a peu o amb bicicleta. És possible explorar la ruta per trams o fer-la en dos o tres dies.

El sender és l’antiga ruta del Carrilet que anava d’Olot a Girona, i després de Girona a Sant Feliu. En els anys 60, aquest ferrocarril va deixar de funcionar a causa del seu mal estat i difícil manteniment. La via va quedar abandonada fins als anys 80, quan es va crear una via verda.

Entre altres, una possibilitat suggerida està en hotels amb oferta gastronòmica de plats de cuina catalana elaborats amb productes del territori i un bon servei. Alguns dels hotels ofereixen antigues receptes i recuperen velles tècniques d’elaboració dels plats.

Més informació: www.blauverdhotels.com