El Gremi d’Hotels de Barcelona s’oposa absolutament a un possible increment de l’impost turístic, i farà el que sigui necessari per impedir-ho, recorrent als tribunals si fes falta, segons han indicat en confèrencia de premsa el seu president, Jordi Mestre, i el seu director general, Manel Casals.

Segons el Gremi, atenent el total d’imports pagats en concepte d’Impost sobre el valor afegit, Impost sobre societats, Impost sobre activitats econòmiques i Impost sobre els bens immobles, els hotels de Barcelona aporten anualment més de 320 milions d’euros en concepte d’impostos.

Els establiments hotelers de Barcelona recapten anualment al voltant d’uns 19 milions d’euros en concepte d’Impost turístic, dels quals més de la meitat van a parar a l’Ajuntament. Dels aproximadament 12 milions d’euros que rep l’Ajuntament de Barcelona, tant sols 4,5 milions d’euros d’aquests es destinen a promoció turística, restant un 7,5 milions d’euros en mans de la maquinària de l’administració municipal.

Per al Gremi, cal destinar el 100% de l’Impost turístic a millorar la qualitat turística de la ciutat, en termes com la seguretat, la lluita contra la il·legalitat en el sector, la innovació o la seva dinamització. A més, afirma que el debat respecte a la modificació de l’impost turístic genera una situació d’inseguretat al sector i que els hotels aporten molts impostos.

El ple de l’Ajuntament de Barcelona, ​​amb el vot en contra de Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi, ha aprovat l’increment impulsat per ERC i que ha aconseguit el suport dels grups de Barcelona en comú, el PSC i JxCat, i van a demanar a la Generalitat de Catalunya que modifiqui la llei que regula la taxa turística per tal de poder aplicar un recàrrec a la mateixa de fins a quatre euros per dia a les pernoctacions i desembarcaments de creueristes que es facin a la ciutat, i que recaptaria íntegrament el consistori. Els visitants han d’abonar ara entre 0,65 i 2,25 euros per dia, segons la temporada, la categoria de l’establiment i la zona en la qual es trobi.

http://www.barcelonahotels.org/