La multinacional francesa Elis, líder europeu en lloguer i manteniment de roba llisa, ha apostat per Barcelona i el sector turístic inaugurant una gran planta de bugaderia industrial a la Zona Franca.

El grup francès Elis ha inaugurat recentment a la Zona Franca de Barcelona la seva bugaderia industrial més gran de l’Estat Espanyol (a la foto). Es tracta d’una planta molt avançada tecnològicament, que incorpora innovacions que afavoreixen l’estalvi energètic i la protecció del medi ambient. Ha suposat una inversió de 22 milions d’euros i, quan estigui a ple rendiment, donarà feina a més de 200 persones. La planta tindrà capacitat per tractar fins a 500 tones de roba llisa per setmana, sobretot d’hotels i restaurants de l’àrea de Barcelona.

Elis proposa un innovador model de lloguer i manteniment de la roba llisa i el vestuari de treball als establiments hotelers i de restauració. Aquest sistema de “renting” ajuda a reduir els costos i garanteix un eficaç control de qualitat i una bona política mediambiental. La vida útil de cada peça de roba és controlada mitjançant un xip, que avisa quan arriba el moment de canviar-la per una de nova.

La planta de la Zona Franca ha posat en marxa una primera fase amb un túnel de rentat, 3 calandres, 7 assecadores i 6 plegadores. Actualment dona feina a 100 treballadors i té una capacitat de producció de 250 tones de roba per setmana.  En una segona fase es doblaran tant l’equipament com el nombre d’empleats i la capacitat productiva. El grup Elis té les oficines centrals a Sant Cugat del Vallès i 33 plantes repartides per tota Espanya, entre elles una a Parets del Vallès, una a Castellví de Rosanes i l’ara inaugurada a Barcelona.

Més informació: es.elis.com