Aquest mes de març hem anunciat l’acord mitjançant el qual Cushman & Wakefield ha integrat tot l’equip sènior de Magma HC amb l’objectiu de crear una nova divisió de consultoria hotelera pel mercat espanyol. En el marc de l’acord, els socis fundadors de Magma HC ens unim a la firma de serveis immobiliaris, a l’igual que les consultores sènior, Marga Claret i Anna Rojas.

Quan vam fundar Magma HC l’any 2004, poc podíem imaginar que 14 anys després hauríem consolidat una firma tan ben posicionada com a experta en consultoria estratègica d’inversió, desenvolupament i operacions per la indústria hotelera. Ara, el repte és extraordinari i ens motiva molt poder fer créixer aquesta línia de serveis  a Cushman & Wakefield, una companyia global i de la qual és un orgull poder participar liderant la divisió d’Hospitality a Espanya. El conseller delegat de Cushman & Wakefield España, Oriol Barrachina, considera que “la firma ha assolit un creixement espectacular a Espanya els darrers 5 anys i, amb aquesta operació, reclutem un equip líder de la indústria hotelera amb la que podem perllongar aquest procés de creixement, ampliant la nostra oferta de serveis per satisfer les demandes dels nostres clients”.

El dinamisme del mercat hoteler espanyol fa que existeixi un interès per part d’inversors i operadors a nivell global i l’experiència del nostre equip pensem que pot aportar un valor afegit a la divisió d’Hospitality de Cushman & Wakefield, en una etapa que és de fortalesa al conjunt d’Europa. La regió ofereix oportunitats significatives de creixement i desenvolupament pel sector hoteler i volem capitalitzar aquesta oportunitat. En aquests 14 anys al capdavant de Magma HC hem sigut espectadors i també a vegades protagonistes d’un sector hoteler que ha experimentat una gran transformació. La professionalització a tots els nivells, l’aparició de la figura de l’asset manager, l’entrada de grans marques internacionals amb el model de negoci de la franquícia cada cop més present, el volum de inversors nacionals i internacionals, etc.

La consultoria especialitzada en el sector ha aportat coneixement i rigor en tot aquest procés de creixement d’un sector vinculat a la consolidació turística. Cada cop més, la separació entre la propietat de l’actiu hoteler, la gestió i l’operador és més clara i això permet que el sector s’hagi professionalitzat, quelcom indispensable tenint en compte l’extraordinària competència i la necessitat d’adaptar-lo contínuament als canvis d’hàbit dels clients i consumidors. La incorporació a una firma com Cushman & Wakefield, amb 400 oficines a més de 70 països i més de 48.000 treballadors, és un salt quantitatiu i qualitatiu per tots nosaltres com a professionals i pensem que aquesta enorme font de coneixement global ens ajudarà encara més a donar els millors serveis i coneixement possibles al sector hoteler.

Sobre Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) és una firma global líder de serveis immobiliaris que ofereix un valor excepcional en posar en pràctica grans idees per ocupants i propietaris del sector immobiliari. Cushman & Wakefield és una de les majors firmes de serveis immobiliaris amb 51.000 empleats en aproximadament 400 oficines i 70 països. En 2018, l’empresa va obtenir ingressos de 8.200 milions de dòlars en serveis per propietats, facility i project management, operacions de lloguer, capital markets, valoració i altres serveis. A Espanya, on Cushman & Wakefield té més de 29 anys d’experiència, la companyia abasta tota la geografia nacional. Les seus estan ubicades a Madrid (Edifici Beatriu, José Ortega i Gasset, 29, 6è) i Barcelona (Passeig de Gràcia, 56, 7è), amb un equip multidisciplinari de més de 280 professionals. Per més informació, visiteu www.cushmanwakefield.es o seguiu @CushWake a Twitter.

Albert Grau

Soci, Co-Head d’Hospitality

CUSHMAN & WAKEFIELD ESPAÑA

www.cushmanwakefield.es