La Generalitat de Catalunya ha establert una línia de préstecs de 30 M € per reformar hotels, càmpings i hotels rurals. Els establiments han de tenir a Catalunya la seva seu operativa i comptar amb una antiguitat mínima de dos anys. (A la foto, seu de l’Institut Català de Finances).

L’objectiu de la línia de finançament, anomenada ICF Turisme, és facilitar la realització d’obres i reformes que permetin millorar les instal·lacions, l’accessibilitat i la qualitat. L’import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 i el milió d’euros, i podrà ser finançat el 100% del projecte. Pel que fa al termini, els sol·licitants podran demanar els préstecs a un màxim de 10 anys, amb la possibilitat d’un període de carència de fins a dos anys.

Les sol·licituds han de ser presentades a través del portal de l’Institut Català de Finances (ICF), que destina 30 milions a aquesta línia de préstecs; per la seva banda, la Direcció General de Turisme aporta gairebé 4 milions d’euros a un fons que servirà per bonificar fins a un 2% del tipus d’interès.

Segons indica l’ICF, “el turisme és un sector estratègic. A Catalunya representa entre l’11% i el 12% del PIB, amb el 13,8% dels ocupats a Catalunya, i 19,1 M de turistes internacionals que generen més de 20.600 milions d’euros de despesa. Hi ha més de 6.100 establiments d’allotjament turístic (hotels, càmpings, apartaments i turisme rural) que sumen prop de 620.000 places d’allotjament”.

http://www.icf.cat/ca/inici/